TEATER VID SILJAN


Dalarna är nog det landskap i Sverige som man mest förknippar med kulturarv. Med Teater vid Siljan är vår avsikt att integrera teaterverksamheten med detta rika kulturarv.

Då vi är verksamma på en ort där alla säsonger erbjuder unika upplevelser, vill vi vara delaktiga i att locka hit turister och göra Dalarnas redan stora kulturutbud ännu attraktivare. Att besöka Teater vid Siljan ska vara en självklar, naturlig och spännande upplevelse som man inte får missa vid ett besök till Dalarna. Kopplingen till Dalarna är uppenbar och mycket tydlig inte bara i namnet utan också i vår presentation av vår verksamhet:

”Teater vid Siljan ska ta tillvara på Dalarnas kulturarv i teaterform genom världsdramatiken. Den konstnärliga idén är att bearbeta dramatiken och placera den mitt i den lokala miljön.  Att skapa spännande och underhållande teaterföreställningar där vi samarbetar konstnärligt med det lokala kulturarv som finns inom berättandet, musik, hemslöjd, hantverk osv. Oavsett Shakespeare, Strindberg, Ibsen eller nyskriven dramatik så utspelar det sig i Dalarna med den fantastiska naturen som återkommande del av scendekoren. Vår ambition är att engagera de bästa och namnkunnigaste från Sveriges skådespelarkår gärna med Guldbaggar i meritlistan. (I år har vi för andra året i rad två skådespelare med baggar i bagaget). Vi vill också att våra pjäser ska ha ett högt underhållningsvärde. Med det menar vi att när man besökt Teater vid Siljan ska man inte bara ha haft roligt utan man ska också känna sig besjälad och kunna reflektera över livet i allmänhet och sitt eget i synnerhet. Ett gott skratt har alltid en mörk botten.”

 


IDÉELLA FÖRENINGEN – TEATER VID SILJAN

Styrelse

Thomas Segerström

Maria Lindström

Markus Olson

Olle Markensten